Houten kepers voor het dak & industriële dakplaten

Het dak is van groot belang bij het bouwen van een stal, een schuilhok, een tuinhuis, een schuur, een garage of een carport. Allereerst beschermt deze tegen regen, wind en zon, maar het dak moet daarnaast ook in staat zijn om een dik pak sneeuw te kunnen dragen en niets naar binnen te laten sijpelen. Het moet dus vervaardigd zijn uit materiaal dat niet doorzakt onder een flink gewicht, en liefst vrij is van onderhoud. Daarnaast moet het ook een esthetisch verantwoord geheel vormen met de rest van de omgeving.

Dikke houten kepers in epicea-hout voor het dak

Speciaal voor dakconstructies bieden wij houten kepers aan van 18x6 cm in verschillende lengtes, en aan zeer interessante prijzen ! Zo maakt u uw eigen dakspanten. Deze draagbalken zijn vervaardigd uit epicea hout.

Epicea of vurenhout is een dennenhout afkomstig van de conifeer uit Noord- en Centraal Europa. Het is licht en elastisch en daardoor uitermate geschikt om te gebruiken voor dakspanten.

Specifiek om gemakkelijk deze houten kepers te kunnen monteren, bieden wij metalen balkdragers of ankers aan in de maten van onze kepers.

Industriële dakplaten voor de dakbedekking

Als dakbekleding bieden wij eerste keus industriële dakplaten met profiel, zogenaamde damwandplaten. Deze zijn zeer eenvoudig te monteren, en volledig zonder onderhoud. Om maximaal te kunnen integreren in iedere omgeving, bieden wij deze aan in de kleuren bruin, groen en grijs.

De bijbehorende schroeven met hoedje zijn verkrijgen per stuk, of per zak van 100 stuks.

U bent van plan een dak te plaatsen op een schuur, een stal of tuinhuis ?

Neem zeker even een kijkje naar onze prijslijst, waar u alle bouwmaterialen vindt die wij aanbieden voor het zelf maken van een dakconstructie voor een stal, schuur, tuinhuis, garage, … Al deze bouwmaterialen kunt u zelf afhalen in één van onze drie hoofddepots in België. Deze lijst wordt dagelijks aangepast, en u vindt er ook de juiste maten.